Eduskunnassa vietettiin 6.10. ensimmäistä kertaa köyhyyspäivää

Toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski Työttömien Keskusjärjestöstä ja toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula pitivät köyhyyspäivässä tietoiskun työttömyyteen liittyvistä kysymyksistä.

Leena Valkonen. Viestinnän asiantuntija, Työttömien Keskusjärjestö ry

Kuvat: Leena Valkonen

Eduskunnan köyhyysryhmä oli suunnitellut köyhyyspäivää jo pitkään, mutta koronaepidemian vuoksi se jäi toteuttamatta. Tilaisuus järjestettiin nyt 6.10. ja päivään oli kutsuttu myös järjestöjen edustajia. Paikalla oli noin 30 eri järjestöä ja muuta toimijaa esittelemään köyhyyden vastaista toimintaansa ja ehdotuksiaan köyhyyden vähentämiseksi. 

Kansanedustajat, heidän avustajansa ja muu eduskunnan henkilöstö oli kutsuttu vierailemaan näyttelyalueella, jossa esiteltiin tietoa köyhyydestä eri näkökulmista sekä ratkaisuehdotuksia köyhyyden vähentämiseksi. Työttömien Keskusjärjestö oli mukana omalla ständillä ja tietoiskulla yhdessä Tatsi ry:n kanssa.

Köyhyyspäivän järjestivät Eduskunnan köyhyysryhmä ja sen yhteistyöjäsenet SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, KELA, Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin, Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto sekä Kirkon diakoniarahasto.

SOSTE ry:n verkkosivuille on koottu tilaisuuden materiaalia, käy katsomassa järjestöjen esityksiä. Kooste järjestöjen puheenvuoroista.

Eduskunnan köyhyyspäivän avasivat peruspalveluministeri Krista Kiuru ja eduskunnan köyhyysryhmän puheenjohtaja Antero Laukkanen.

Eduskunnan köyhyyspäivän avasivat peruspalveluministeri Krista Kiuru ja eduskunnan köyhyysryhmän puheenjohtaja Antero Laukkanen.