Jyväskylässä vietettiin vuosijuhlaa ja tupaantuliaisia

Kuvassa (vas.) Anne-Helena Lahtinen, Pia Kervinen, Irma Hirsjärvi, Kari Otollinen, Marika Ristonmaa ja Riko Savolainen.

Kuva: Sirpa Nieminen

Riko Savolainen. Puheenjohtaja, Jyvässeudun työllistämisyhdistys ry

Lama-aikaan perustettu työttömien työllistymistä, toimeentuloa, elämänlaatua ja edunvalvontaa edistämään pyrkivä Jyvässeudun työllistämisyhdistys – JST ry täyttää tänä syksynä 30 vuotta.

Yhdistys toimi alun perin nimellä Keski-Suomen Työttömien Yhdistys ry, ja muitakin nimiä välissä on ollut. Kun koronaolosuhteet olivat viivästyttäneet vuoden vaihteesta lähtien yhdistyksen uusien tilojen tupaantuliaisia, yhdistyivät vuosijuhla ja tuparit 20.5.

Juhlat toteutettiin kutsuvieraspohjalta ja paikalle pyydettiin poikkeamaan liukuvalla aikataululla. Kutsuja lähetettiin vuosien varrella yhdistyksen toimintaan, pyörittämiseen, muuten yhteistyöhön JST ry:n kanssa osallistuneille sekä nykyisille valtuutetuille.

Ilahduttavasti osallistujia saatiin hyvin kaikista ryhmistä ja ompelimossa päivän aikaan asioineetkin pääsivät mukaan juhlimaan. Yhteensä nimiä vieraskirjaan päätyi puolensataa, eikä kirja suinkaan tavoittanut kaikkia vieraita.

Ohjelmasta vastasi kakun lisäksi työttömien Sirpakka-toiminnan pyörittämä ukuleleryhmä, joka soitti ja keräsi kehuja vaihtelevilta vierailta useamman kerran päivän aikana. Lisäksi vuosien varrella kerätyt valokuvat pääsivät esille isolla näytöllä, ja lehtileikekirjojenkin ääressä riitti lukijoita melkein koko juhlien ajan.

Ylipäänsä 30 vuoden varrelta riittää toiminnan ja työttömyyden saralta muisteltavaa, mutta ei nykyhetki tai tulevaisuus keskusteluista minnekään päässyt häviämään kakun äärelläkään.

Ukulele-ryhmä

Ukulele-ryhmä