Orimattilan Startti-Center

Juha Keränen. Järjestösihteeri, Työttömien Keskusjärjestö ry

Orimattila on 16 000 hengen kokoinen pieni kaupunki Päijät-Hämeen maakunnassa. Orimattila sijaitsee Mäntsälästä itään ja Lahdesta etelään, molemmista noin puolen tunnin ajomatkan päässä.

Orimattilan Startti-Center perustettiin 16.2. 1993 nimellä Orimattilan Työttömät ry ja se rekisteröitiin Patentti- ja rekisterihallituksessa seuraavana vuonna.

Yhdistyksen toiminta hiipui pian perustamisen jälkeen, mutta se aktivoitui uudelleen vuonna 1997.Yhdistyksen työpaja onkin sijainnut samassa osoitteessa siitä lähtien.

 

Monipuolinen toiminta

Startti-Centerin toiminta voidaan jakaa karkeasti kolmeen osastoon. Työpajan hallissa tehdään metalli- ja puutöitä, toimistorakennuksen alakerrassa toimii taloyhtiön keittiö ja toimiston muu väki hoitaa koti- ja muuta hoivapalvelutoimintaa.

Työpaja on erikoistunut tekemään alihankintoja etupäässä paikkakunnan yrittäjille, mutta tilauksia on tullut kauempaakin. Metallipuolella tehdään metallisia rakenteita, kuten kuljettimia ja kuljetuslaatikoita. Puupuolella työstetään laatikoita, hautaristejä, pöytiä ja muita tilaustavaroita.

Tämän lisäksi työpajassa kootaan metalliosia kokoomapusseihein. Pusseissa voi olla ruuveja, muttereita ja muita tarvittavia osia. Yksittäiset tuotteet pussitetaan etukäteen sovituiksi kokonaisuuksiksi.

Keittiö ja ruokasali palvelevat palvelutalon asukkaita ja sitä voi vuokrata tapahtumiin ja kokouksiin.

Hoivatyön puolella yhdistys auttaa iäkkäitä ja liikuntarajoitteisia ihmisiä peseytymisessä, päivittäisissä askareissa, juttu- ja ulkoiluseurana, kauppa- ja apteekkikäynneillä sekä muissa asioinneissa apuna.

Yhdistys tekee koti- ja porrassiivousta, loppusiivouksia ja pyykkihuoltoa.

Orimattilan Startti-Center
Toimisto: Orionkuja 3, 16300 Orimattila
Työpaja: Takojantie 6, 16300 Orimattila
Puh. 0400 396 948, 040 569 4787
https://www.startti-center.fi/